Met en van iedereen
Initiatieven voor kleinschalige non-profit activiteiten die willen bijdragen aan het (her) vinden van de verbinding met jezelf, je naasten en samenleving, kunnen kosteloos gebruik maken van Peerworld.

 

Dit is mogelijk door bijdragen van organisaties die de doelstellingen en uitgangspunten omarmen, zonder daar voorwaarden of verplichtingen tegenover te stellen. Dus sponsoring zonder logo of vormen van eigenaarschap.

Gemakkelijk en veilig
De samenstelling van functies van het Peerworld online netwerk waarborgt dat mensen hier gemakkelijk en veilig informatie met elkaar kunnen delen.

  • Wanneer je een activiteit aanmeldt hebben we alleen naam en een e-mail adres nodig, zodat we mensen die willen deelnemen en ook hun naam en e-mail adres vragen, met je in contact kunnen brengen. We geven deze gegevens eenmalig voor jullie onderling contact.
  • Er is daarna geen opslag en derhalve ook geen beheer en gebruik van persoonsgegevens.
  • Er worden alleen noodzakelijk analytische cookies gebruikt voor het goed functioneren en verbeteren van de site en ook hiervoor wordt geen persoonlijke informatie verzameld. Heb je bezwaar tegen het gebruik van deze cookies, dan kun je deze in je eigen browser uitschakelen
  • Indien er personen op foto’s gepubliceerd worden, zijn deze nooit automatisch, direct of indirect identificeerbaar, omdat de identiteit niet zonder onevenredige inspanning kan worden vastgesteld

Dit wijkt af  van de reguliere online communicatieomgevingen en wat vandaag verstaan wordt onder ‘sociale’ media of ‘community’ systemen. Deze zijn allemaal gebaseerd op registratie, exploitatie en koppeling van mensgegevens.

De Peerworld omgeving heeft dat in het geheel niet. Niet als antwoord op een AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) in 2018, maar al vanaf het begin van de ontwikkeling in 2001. Samen met kinderen en jongeren bedachten we dit als meest veilige manier. Veiligheid zou niet in een systeem moeten zitten, maar in mensen zelf. Het is in heel veel gevallen ook totaal niet nodig om mensgegevens te vragen. Inmiddels hebben 200 lokale maatschappelijke initiatieven laten zien dat het dus anders kan.

De wijze van gebruik van Peerworld voldoet aan de regels van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en de bedoeling van deze verordening

Geen dating site of een marktplaats voor evenementen
Peerworld wil alleen een inspiratiebron in de vorm van een verzameling van openbare verslagen van kleinschalige plezierige activiteiten die je samen anderen gedaan hebt en regelmatig blijft doen.  Ervaring leert dat deze ‘’geschiedenis’ in de praktijk een ‘bewijs’ is van activiteiten die er toe bijdragen dat mensen in verbondenheid deze met elkaar beleven.